Aktiviteiten

Doofblindendag 12 mei 2018

Chinookhelikopter bezoekt Doofblindendag

Seniorentocht

Rotaryclub Geertruidenberg organiseert Seniorentocht voor verpleeghuisbewoners.

Het is inmiddels een traditie aan het worden dat de Rotaryclub Geertruidenberg voor ouderen die in een zorgcentrum verblijven, een jaarlijks dagje uit organiseert om de dagelijkse sleur te doorbreken. Dit jaar vindt de seniorentocht, waarvoor 35 gasten worden uitgenodigd, afkomstig uit een 7 tal regionale zorgcentra, plaats op zaterdag 9 juni 2018. Het belooft weer een mooi evenement te worden. Dit jaar bezoeken we in de ochtend Het Brabants Museum Oud Oosterhout, waar we na een start met koffie en gebak rondgeleid zullen worden langs alle miniaturen die ons herinneren aan vervlogen tijden van weleer. Om 12.00 uur vertrekken we naar Maurtisstaete in Geertruidenberg voor een uitgebreide lunch. In de middag treedt het zangduo Ton&Ton op die ons in vervoering zal brengen door het gevarieerde zangrepertoire waaruit zij kunnen putten. De sixties zullen herleven. Ook de andere bewoners van Mauritsstaete mogen hier aan deelnemen, onder genot van een drankje of een advocaatje met slagroom. Als de klok 16.00 uur slaat, ronden we af en worden alle bewoners weer veilig en voldaan naar huis gebracht.

Riethorst

Keuken ‘De Riethorst’

Rotary Club Geertruidenberg heeft de sloop van Verpleeghuis de Riethorst aangegrepen om een groot deel van de keukenmaterialen te redden en deze een tweede leven te geven in het Poolse Kozmin. In het begin gaat het inpakken nog wat onwennig. Wat moet er mee, hoe pakken we het in, maar na de eerste paar vrachten gaat het al snel steeds beter te gaan. De ene na de andere vrachtwagen wordt volgeladen en afgevoerd. Bewaarkasten, dienbladen, bordendispensers, aanrechten, alles verdwijnt in de vrachtwagen en wordt weer uitgeladen in de carnavalsbouwhal te Raamsdonksveer waar alles tijdelijk wordt opgeslagen en opgepoetst.

Het is de bedoeling om alles voor 1 oktober in een container te laden en naar het weeshuis van Kozmin te transporteren. Zij zullen ook het grootste gedeelte van de materialen in hun centrale keuken gaan gebruiken. Een deel gaat naar een ontmoetingspunt voor ouderen.

Filmpremiere 2017

Film-première 2017

Rotary Club Geertruidenberg had op 16 november weer haar jaarlijkse film-première. Met ‘Murder on the Orient Express’ werd het een mooie en gezellige avond. Stichting Wensambulance en het Nationale MS fonds hadden als goede doelen ook vrijwilligers uitgenodigd die in het zonnetje werden gezet. Hen werd tevens de mogelijkheid geboden om aandacht te vragen voor hun organisatie en zodoende was een ambulance te bewonderen. Tevens waren een aantal mantelzorgers in de gelegenheid gesteld om ook als VIP de première bij te wonen. Naast genoemde goede doelen waren er nog twee interne servicebestemmingen, namelijk de jaarlijkse seniorentocht en de landelijke doofblindendag. Het succes van een fundraiser is vooraf vaak ongewis, maar door deze direct te combineren met een servicecomponent is succes gegarandeerd.

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!

Password Reset
Please enter your e-mail address. You will receive a new password via e-mail.